ارتباط همدلانه یک 1402100104

اطلاعات دوره:

در این دوره به مفاهیم زیر عمیق‌تر پرداخته می شود:

  • ارتباط همدلانه چیست؟
  • اهمیت ارتباط همدلانه
  • هدف ارتباط همدلانه
  • کارگاه ارتباط همدلانه

ارتباط همدلانه چیست؟

ارتباط اولین و مهم‌ترین دستاورد انسانی است. ارتباط، زمینه‌ساز زندگی اجتماعی انسان است. انسان با گسترش ارتباط با دیگران رشد می‌کند. ارتباط با دیگران، مهم‌ترین مولفه زندگی انسانی از تولد تا مرگ است.

ارتباط و همدلی از طرفی فرآیند ارسال و دریافت پیام است و از طرفی دیگر، همدلی پدیده میان فردی است که موجب پیوند زدن انسان‌ها به هم می‌گردد. این پیوند از طریق حساس کردن آنها نسبت به دنیاي یکدیگر اتفاق می‌افتد. بر همین اساس ارتباط همدلانه ارتباطی دو طرفه است. در ارتباط دوطرفه اطلاعات، معانی و احساسات بر اساس واکنش طرف مقابل ارسال می‌شود و کودک مهارت‌های لازم را برای درک و شناخت احساسات خود و دیگران یاد می‌گیرد.

وقتی کودکی زمین می‌خورد و گریه می‌کند، اگر والدین به او بگویند: «عیبی ندارد، همه زمین می‌خورند، گریه نکن»، به جای همدلی با او همدردی می‌کنند ولی اگر خود را به جای فرزندشان بگذارند و احساس او را به عنوان یک کودک از پیرامونش، فرآیند زمین‌خوردن و درد گرفتن اعضای بدنش بشناسند، با کلام و یا زبان بدن با او ارتباط برقرار کنند،  در آن صورت ارتباط همدلانه با کودک شکل می‌گیرد و در این ارتباط خود کودک نیز مهارتهای یک ارتباط همدلانه را می‌آموزد.

اهمیت ارتباط همدلانه

برقراری ارتباط از ضروریات زندگی اجتماعی در هر سن و هر جامعه‌ای است. از طرفی دیگر همدلی توانایی ارتباطی قدرتمند است که به عنوان معنای درک تجربیات، دغدغه‌ها و دیدگاه‌های فرد دیگر به همراه توانایی ابراز آن تلقی می شود؛ لذا اساس ارتباط موثر بر همدلی قرار دارد.

کودک هویت خود را در ارتباط با دیگران پیدا می­کند. به همین دلیل ارتباط موثر و ارتباط همدلانه موجب رشد، شکوفایی و هویت‌جویی صحیح کودک می‌شود. کودک در خانواده فرامی‌گیرد که چه احساسی نسبت به خود و دیگران داشته باشد و والدین مهارت‌های عاطفی را توسط کلام و یا زبان بدن به کودکان می‌آموزند. این مهارت‌ها برای رشد اجتماعی کودک ضروری است.

هدف ارتباط همدلانه

هدف اصلی ارتباط، انتقال پیام است. پیام، اطلاعات را منتقل می­کند. سن، تحصیلات، تجربیات، احساسات و … بر شکل­گیری اطلاعات در ذهن انسان اثر می­گذارند.

انسان­ها در ارتباط همدلانه یاد می­گیرند که احساسات دیگران لزوما شبیه احساسات آن­ها نیست. دیگران در شرایط مشابه احساس و درک متفاوتی از یک اتفاق دارند. به زبان ساده­تر والدین یاد می­گیرند فرزندشان یک انسان مستقل از آن­ها است و احساسات کودک لزوما شبیه احساس آنها نیست. برای آموزش این اصل ابتدالازم است خودِ والد آن را فراگیرد.

ارتباط همدلانه فراتر از آن است که والدین بگویند: «من احساس شما را درک می­کنم». والدین برای ارتباط همدلانه باید تجربه­های عاطفی و روانی کودک را درک کنند و سپس با کلمات و یا زبان بدن و اشاره آنچه را درک کرده‌اند، به کودک انتقال دهند.

ارتباط همدلانه باعث درک متقابل، رضایت و پذیرش بیشتر طرف مقابل می­شود. در این رابطه، کودک بدون احساس گناه و ترس از قضاوت با والدین و مربیان خود ارتباط برقرار می­کند. به همین دلیل والدین و مربیان در ارتباط همدلانه باید بر اصل موضوع توجه کنند تا  بتوانند پیام‌شان را به صورت کامل و صحیح به کودک انتقال دهند.

والدین در ارتباط همدلانه یاد می­گیرند که از سر دلسوزی، خشم و ناراحتی، کارها و احساسات کودک را قضاوت نکنند؛ چون در این صورت، کودک پیام آنها را به درستی دریافت نخواهد کرد.

ما مسول احساسات و انتخاب های خودمان هستیم. اینکه ابراز کنیم و دریافت کنیم و این هر دو به عهده ی خود من است . هر چه مهر بدهیم مهر می گیریم و زندگی چیزی جز این چرخه ی مهر نیست.

از زبان تسهیلگر دوره بشنوید:

فرایند اجرایی دوره

  • ثبت نام 
  • ارسال اطلاعات لازم برای شرکت در دوره‌ی آنلاین (جلسه در محیط نرم افزار ZOOM برگزار خواهد شد.)
  • شرکت در جلسات به صورت آنلاین 
  • تکمیل دوره

شهریه دوره: 1.800.000 تومان

رسالت ما در گروه ثبت نام مدرسه سیمرغ:
شرایط مالی مانع آموزش دیدن هیچ فردی در این مدرسه نشود.
اگر با چالشی در مورد هزینه ثبت نام دوره مواجهید، به مسئول ثبت نام مدرسه سیمرغ با شماره 09016959094 پیام دهید.

Course Information

Categories: ,

درباره مربی

حمید ترقی جاه
حمید ترقی جاه راهبر و تسهیلگر مدرسه سیمرغ
  • فرصت ثبت نام از طریق سایت به اتمام رسیده است. در صورت تمایل به ثبت‌نام، با شماره09030242179 در پیام رسان بله یا واتساپ در ارتباط باشید.

پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+14 ثبت نام شده

اطلاعات دوره

Categories: ,