پرند چیست؟
پرند نام دوره پرورش فرزند بالنده و هدفش بالا بردن کیفیت روابط والدین و کودکان است. تقریبا هیچ والدی نیست که نخواهد فرزندش دارای هویت مستقل، سرشار از عزتنفس و بالنده باشد، اما چرا گاهی این اتفاق نمیافتد؟ چرا گهگاه والدین در عمل برخلاف چیزی که میخواهند رفتار میکنند؟ ما همیشه بر مبنای آگاهیمان عمل نمیکنیم و بسیاری از رفتارهایمان ناخودآگاه و واکنشی است. اما میشود که اینطور نباشد و پرند دقیقا برای همین منظور طراحی شده. این دوره سفری یکماهه است برای شناخت ریشههای رفتارمان در تعامل با کودک و درک اینکه او دنیا را چهطور میبیند. پرند مجموعهای بینظیر از فعالیتها و تکنیکها است که به ما راهی تازه به سوی درک متقابل و شکل دادن رابطهای کارآمد و روان با فرزندانمان نشان میدهد.
اصلا مگر والد بودن یادگرفتنی است؟
قطعا. شبیه هر نقش و حرفه دیگری در زندگی، والد بودن را هم باید یاد گرفت و تمرین کرد، و این اگر مهمتر از تمام نقشهای دیگر ما نباشد، قطعا یکی از مهمترینها است. میتوانید تصور کنید که کسی را بدون هیچ دانش و تجربهای برای یک حرفه استخدام کنند و به او بگویند که آزاد است حین کار خطا کند و یاد بگیرد؟ فرض بگیریم یک مکانیک. خود شما ماشینتان را برای تعمیر پیش او میبردید؟
اینکه یکباره بچه را میگذارند در آغوش ما و میگویند شما دیگر مادر یا پدر او هستید، به این معنی نیست که ما بلدیم مادر یا پدر او باشیم. والدگری کارآمد مهارتی است که باید آموخت و تمرین کرد. مسیری است که حتی پیش از تولد فرزند شروع میشود و تا سالها ادامه مییابد. مسیری زیبا و خارقالعاده، گاهی سنگلاخ و پر دستانداز، گاهی خرم و روان، که برای قدم گذاشتن در آن باید آماده بود، چون در رابطه با فرزند – و البته هر انسان دیگری – همه لحظات، شیرین و بیچالش نیست. این ما هستیم که انتخاب میکنیم در این چالشها غافلگیر شویم و به بیراهه بزنیم، یا بهنرمی ازشان عبور کنیم و آنها را فرصتهایی ببینیم برای تقویت رابطهمان.
پرند در این مسیر به من چگونه کمک میکند؟
پرند براساس روشهای علمی و بهروز، در چندین گام طوری طراحی شده تا از ما حمایت کند رابطهای سرشار از احترام متقابل، توجه و صمیمیت با فرزندمان بسازیم. یکی از گامهای مهم در این مسیر شناخت ریشههای رفتار ما در قبال فرزندمان و دیدن الگوی والدگری ما است. اینکه ببینیم چه پیامهایی از گذشته همراه ما آمدهاند و روی نحوه والدگری ما در امروز تاثیر میگذارند. مثلا شده به خودتان قول دهید که یک رفتار مشخص پدر یا مادرتان را نداشته باشید، اما بعد یک روز به خودتان بیایید و ببینید شما هم عینا همان رفتار را در مقابل فرزندتان تکرار میکنید؟
این اتفاق میافتد چون ما به الگوی والدگری خودمان شناخت نداریم. تا وقتی یک چیز را نشناسیم، نمیبینیم که چهطور روی نحوه رفتار ما تاثیر میگذارد. بعد از این شناخت است که میتوانیم انتخاب کنیم چه بخشی از آن را نگاه داریم و چه بخشی را اصلاح کنیم یا بهکل کنار بگذاریم. اینها به اصطلاح پیامهایی هستند که به فرزندمان منتقل میکنیم. بعد از روشن شدن اینکه دوست داریم در رابطه ما چه پیامهایی به او منتقل شود، یاد میگیریم که چهطور میتوانیم بهشکلی کارآمد و مؤثر اینها را به او منتقل کنیم.
یک گام دیگر در این مسیر آشنایی با رشد مغزی کودکان و اثرات این رشد بر افکار، احساسات و رفتار آنها است. از این طریق بهتر درک میکنیم که پیام هر رفتار کودکمان چیست و او در آن لحظه چه چیزی را دارد تجربه میکند. مثلا به یک موقعیت چالشزا فکر کنید؛ در یک مکان عمومی کودک خردسالتان ناگهان شروع میکند به پرخاش و در نهایت با گریه خودش را روی زمین میاندازد. شما چه کاری میکنید؟ مهمترین نکته در چنین موقعیتی، فهم درست پیام رفتار کودک است. دانستن اینکه در مغز او چه اتفاقی میافتد و چرا او به این شکل احساسش را ابراز میکند، به ما کمک میکند عوض واکنشهای آنی، به این موقعیت پاسخی آگاهانه و کارآمد دهیم.
این تازه یکسوی ماجرا است. اغلب در چنین موقعیتهایی در ذهن ما افکاری از این دست هم چرخ میزنند که «الان بقیه میگن یه بچه بلد نیست تربیت کنه… آبروم رفت… آخه این چه کاری بود این وسط… میذاشتی بریم خونه … و …». تمام این گفتگوها روی پاسخ ما به موقعیت اثرگذارند. در این دوره جستجو میکنیم که منشا این افکار چه هستند و یاد میگیریم چهطور با ذهنآگاهی، عوض پاسخ به این گفتگوها، طوری موقعیت را مدیریت کنیم که در فضایی امن و سالم، به رشد هیجانی فرزندمان کمک کند.
با شرکت در دوره پرند چه دستاوردهایی خواهم داشت؟
- فهم ریشههای سبک والدگریام و آموختن شیوههایی برای افزایش اثربخشی آن
- دیدن پیامهایی که میخواهم به کودکم بدهم و بازاندیشی در آنها
- درک پیامهای کودکم در تعامل با من و شیوههایی که به کمکشان این پیامها را منتقل میکند
- کشف و برطرف کردن موانعی که باعث میشود من نتوانم همان والدی باشم که دوست دارم
- تقویت ذهنآگاهی و از طریق آن ارتباط قویتر با نیازها، احساسات و افکار خودم
- توانمندی در مدیریت بهتر احساساتم و جلوگیری از انجام واکنشهای غیرارادی
- کشف راههایی برای مراقبت از خودم و گرفتن حمایت در مواقع نیاز
تقویم دوره:
- جلسه اول: 2 دی ماه 1400
- جلسه دوم: 9 دی ماه 1400
- جلسه سوم: 23 دی ماه 1400
- جلسه چهارم: 30 دی ماه 1400
- جلسه پنجم: 7 بهمن 1400
- جلسه ششم: 14 بهمن 1400
شرایط شرکت در دوره:
دوره در محیط نرم افزار زوم تشکیل خواهد شد. حضور در جلسات دوره به صورت کاملا تصویری است.
فرایند اجرایی دوره
- ثبت نام
- ذخیره شماره 09016959094 با نام مدرسه سیمرغ
- تشکیل گروه در واتس اپ
- ارسال اطلاعات لازم برای شرکت در دورهی آنلاین
- برگزاری جلسه مقدماتی
- شرکت در جلسات (جلسه در محیط نرم افزار ZOOM برگزار خواهد شد.)
- تکمیل دوره
- حضور در گردهمایی ویژه والدین آگاه
- ظرفیت دوره تکمیل شد.
پاسخ